Bemutatkozás

Dr. Katona Réka vagyok,

ügyvéd, európai és nemzetközi üzleti mesterjogász.

Középiskolai tanulmányaimat a szolnoki Varga Katalin Gimnázium angol-magyar két tanítási nyelvű tagozatán végeztem, érettségi (2005) után pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytattam, ahol 2010-ben szereztem „cum laude” minősítésű jogi diplomát. Az egyetemi évek alatt részt vettem az Erasmus ösztöndíjprogramban, így a 2008-2009-es tanévet Németországban, Würzburgban tölthettem a Bayerische Julius-Maximilians-Universität Würzburg jogi karán. 2014-ben tettem le a jogi szakvizsgát, 2014. augusztus 27-én pedig az ügyvédi esküt, ettől kezdve vagyok a Budapesti Ügyvédi Kamara ügyvéd tagja. 2015-2016-ban ismét beültem az ELTE-ÁJK tantermébe és mesterjogász diplomát szereztem az európai és nemzetközi üzleti jog szakterületen. 2016-ban a Magyar Ügyvédi Kamara engem választott ki a magyar ügyvédek közül arra, hogy 6 hetet hospitáljak Németországban egy német ügyvédi irodában – így ezen a téren is gyakorlatot szerezhettem.

A nemzetközi ügyvédi irodákban eltöltött ügyvédjelölti és ügyvédi évek után 2022. szeptember 2-án alapítottam meg saját Ügyvédi Irodámat. 

Tanulmányaim során mindig szem előtt tartottam azt, hogy egy kis európai ország állampolgáraként több nyelven tanuljak meg. Felsőfokú nyelvtudással rendelkezem angol és német nyelvből is, így Irodám három nyelven tud részedre professzionális jogi szolgáltatást nyújtani a magyar és EU jog területén.

A peres és nemperes eljárások digitalizációjával felgyorsultak a jogi szolgáltatások is. Bátran mondhatom, hogy a jövő ügyvédje” jelző teljességgel illik rám és Irodámra, hiszen én már olyan generációhoz tartozom, amely lépést tart a digitális fejlődéssel. Éppen ezért rugalmas vagyok: ha személyesen szeretnél konzultálni, V. kerületi Ügyvédi Irodám tárgyalója vár, ha pedig online, a számítógép előtt ülve szeretnél jogi tanácsadást, vagy éppen okiratszerkesztést, úgy ezt is meg tudjuk oldani videokonferencia, illetve videoazonosítás útján.

Szakmai pályafutásomról részletesebb leírást a Linked In profilomon találsz: https://hu.linkedin.com/in/reka-katona-dr

Együttműködő partnerem,

akivel együtt dolgozunk azért, hogy Ügyfeleinknek a legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújthassuk, és aki egyben az ügyvédi tevékenységről szóló 2017. évi LXXVIII. törvény 17. §-a szerinti helyettes ügyvédem:

Dr. Mészáros Mária ügyvéd

Dr. Mészáros Mária Ügyvédi Iroda

Beszélt idegen nyelv: angol

Főbb szakterületek: gazdasági büntetőjog, ingatlanjog, cégjog, követeléskezelés, hagyatéki ügyek, peres és peren kívüli képviselet, végrehajtás.